Un portal de firme şi branşele UE

Înscrieţii-vă firma......

openEU - Gazdasági portál openEU Wirtschaftsportal openEU Austria


Deputații despre prioritățile președinției cipriote a UE

Președinția Consiliului UE se schimbă pe 1 iulie, fiind preluată de Cipru de la Danemarca pentru următoarele șase luni. Sub sloganul „Către o mai bună Europă“, Ciprul și-a fixat priorități ce includ încheierea negocierilor privind cadrul financiar multianual și dimensiunea socială. Eurodeputații ciprioți ne-au vorbit despre cum ar putea aborda președinția UE provocările noi în timp de criză.

Ioannis Kasoulides, vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat): „În cooperare strânsă cu Înaltul Reprezentant UE pentru politica externă și de securitate, Catherine Ashton, Serviciul European de Acţiune Externă și Comisia Europeană, președinția cipriotă a UE trebuie să pună accent pe politica de vecinătate, în special pe dimensiunea sa sudică, în ceea ce privește sprijinul UE pentru democratizare și procesul de stabilizare în țările Primăverii Arabe“.

Eleni Theocharous, Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat): „Noul buget pentru 2014–2020 va domina afacerile europene. Știu că nu este o sarcină ușoară. Dar președinția cipriotă a UE trebuie să ducă la bun sfârșit negocierile“. „Către o mai bună Europă înseamnă solidaritate și o Europă mai socială“.

Antigoni Papadopoulou, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European: „Cea mai importantă chestiune pentru președinția cipriotă a UE este încheierea negocierilor privind cadrul financiar multianual. Alte priorități: dezvoltarea durabilă, creșterea economică, Europa pentru cetățeni și în lume, vecinii“.

Kyriakos Mavronikolas, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European: „Marele nostru obiectiv este de a aborda criza financiară actuală și de a ține zona euro unită. Astfel, una din principalele noastre priorități este încheierea negocierilor privind cadrul financiar multianual“. „Responsabilitatea pe care o vom avea și experiența pe care o vom câștiga în cadrul președinției sunt enorme. În contextul rolului important pe care îl are UE pe plan internațional, Ciprul va putea consolida poziția UE și se va asigura că vocea acesteia va fi auzită de parteneri.“

Takis Hadjigeorgiou , Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică (vicepreședinte): „Deoarece Ciprul este unul din cele mai mici state ale UE, președinția Consiliului va constitui în același timp o mare provocare și o oportunitate. În contextul crizei, Ciprul dorește să promoveze o Europă mai sensibilă social, care să acționeze după principiul solidarității, o Europă mai prietenoasă, mai umanitară și mai progresivă pentru cetățenii ei“.

Kyriacos Triantaphyllides, Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică: „În cadrul financiar multianual, președinția cipriotă a UE va juca rolul de mediator între interesele diferitelor politici UE, precum agricultura sau coeziunea și între diferitele interese exprimate de statele membre. Această abordare ar trebui să ajute la construirea unui consens între state, care să aibă un efect pozitiv în găsirea de soluții la criză“. Press release © European Commission

Aici aflaţi în ordine tematică mai multe articole despre portalul nostru de firme şi articole actuale despre economia UE: