Un portal de firme şi branşele UE

Înscrieţii-vă firma......

openEU - Gazdasági portál openEU Wirtschaftsportal openEU Austria


Open UE Portal Economic

Cucerirea pieţelor externe, mai ales pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) deseori pare un angajament prea scump sau prea riscant. În primul rând, pentru amândoi, le lipseşte know-how-ul primar şi cel secundar: lipsa softfacts-elor şi a hardfacts-elor pe pieţele ţintă. OpenUE doreşte să completeze această lipsă, adunând la un loc cunoştinţele acumulate de ministerele economice colaboratoare, uniunile şi alianţele economice şi de export, organele pentru proiecte UE şi ale instituţiilor de stat care sprijină dezvoltarea economică, în acest fel asigurând pentru Dumneavoastră intrarea pe piaţă pe axa GermaniaAustriaUngariaRomânia

Prima Dumneavoastră întrebare deci, pe care le veţi pune experţilor noştri, în calitate de client potenţial, ar suna astfel: Cum aş putea să mut în mod profitabil şi cu succes performanţele întreprinderii mele pe piaţa ţintă? Cine mă va sprijini şi mă va însoţi în activitatea mea în acest sens? Pe acest portal veţi putea face cunoştinţă cu persoanele de contact ale Dvs. – în parte şi personal, prin filmele video.

Pe lângă răspunsurile date de organele oficiale care pot fi contactate aici, OpenUE este un consiliu de iniţiere, care cunoaşte personal pe fiecare partener colaborator al său, va pune numeroase întrebări, pe care şi Dvs. aţi putea pune pentru sine. Totuşi, la fiecare IMM următoarea întrebare are prioritate: să încerc să intru pe piaţă singur, sau să mă gândesc ca întreprindere mixtă (joint venture)_ Eventual în cluster_ Natural, şi la răspunsurile oferite la aceste întrebări, vă stă la dispoziţie ţara respectivă în Consiliul de Iniţiere – CEO. Explicaţia noţiunilor:

Joint venture în limba română înseamnă societate mixtă, fuzionarea a două sau mai multe firme într-o nouă firmă, care în ţara ţintă va acţiona unitar în vederea atingerii succesului comun.
În mod natural, acest lucru înseamnă pierderea caracterului individual al firmelor care stau în spatele acestuia. În ţările membre UE recunoaşterea de drept a organizaţiilor care funcţionează în joint venture ca societăţi mixte, nu este unitară. (vezi: Consorţiu).

Clusterele sunt alianţe de interes, care conlucrează pentru o ţintă / formează reţele. Sunt în relaţii contractuale între ei, dar forma de societate originală rămâne neatinsă.

Societăţile mixte şi clusterele pot colabora atât pe plan orizontal, vertical, sau regional, şi au ca rezultat simplificarea şi rentabilizarea procedurilor juridice, financiare şi a celor legate de marketing, lucruri care sunt avantajoase pentru a avea succes la intrarea pe piaţă a firmei Dvs.

S-ar putea ca pentru firma Dumneavoastră din Germania este mai avantajos să cumpere o întreprindere deja existentă pe segmentul de piaţă, preluare ce poate fi realizat mai ieftin datorită problemelor economice? Eventual aveţi nevoie de un imobil? Adresaţi-vă direct experţilor noştri economici locali! Colaboratorii noştri au cele mai bune informaţii pentru Dvs. despre piaţa ţintă!

Marketingul provine dintr-o noţiune englezească şi înseamnă acea tendinţă economică care, luând în considerare nevoile fiecărui partener de interes, să ajungă la o decizie proprie cu scopul, ca strategia proprie – ex. extindere pe alte pieţe strategice – să fie realizat cu succes şi să fie capabil pentru menţinerea cu responsabilitate antreprenorială a acestuia. Problema, pe care am discutat prin această introducere, se referă la legitimitatea formelor de cooperare ale întreprinderilor la nivel orizontal, vertical sau regional pe linie de tehnică de marketing Königsweg în privinţa diferitelor ţări şi culturi. Una dintre cele mai rezonabile forme de relaţie este ceea orizontală, când în acelaşi segment de piaţă firmele cooperante pot veni cu oferte armonice sau complementare.

De ce nu ar coopera de exemplu un producător de şuruburi din România cu un concetăţean de al său din domeniul prelucrării metalelor, pentru înfiinţarea unui depozit sau birou comun în Germania sau în Ungaria, economisind în acest fel cheltuielile cu personalul, chiar dacă lucrează cu aceeaşi secretară? “Deoarece noi ungurii, datorită mentalităţii noastre, nu ne place să avem lucruri comune cu alte firme – este o problemă de confidenţialitate” a dat răspunsul reprezentanţilor OpenUE ataşatul comercial al ITD. Este de înţeles că am dori să ne păstrăm independenţa, dar experienţa ne arată, că acest lucru pe pieţele europene nu înseamnă altceva decât bani aruncaţi pe fereastră şi din nefericire, deseori conduce la renunţarea completă a atât de mult râvnitei independenţe. În vederea realizării succeselor pe pieţele externe, asocierea în clustere a întreprinderilor, ar trebui să existe în strategia de marketing a fiecărei IMM-uri, atât în ţara noastră, cât şi în Austria sau Ungaria. Pentru sfaturi în această temă, adresaţi-vă nouă cu încredere. Bine aţi venit pe portalul Europei deschise!


Archiva anuală
Partenerul nostru în subiect